Назад

„Дунав 8806“ с труден мач в Румъния

В 19.40 завърши изключително интересната и оспорвана среща между отборите на домакините от „Муничипал Търговище”, Румъния и „Дунав 8806” с крен резултат 71:67 в полза на домакините.

Мачът започна трудно за гостенките от Русе и домакините се откъснаха в резултата. Много грешки допускаха момичетата на Георги Божков, а 10-кратните шампионки на Румъния и участнички в тазгодишната Евролига, се възползваха по най-добрия начин от тях.

На полувремето русенки изоставаха с  резултат 45:30.

След почивката, указанията на Георги Божков дадоха резултат и баскетболистките  му започнаха постепенно да се връщат в мача, като спечелиха третата четвърт с 2 точки. Домакините, обаче, не намалиха темпото и резултатът след 30 минути игра бе 58:45 в тяхна полза.

През последните 10 минути на мача си пролича желанието на „Дунав 8806“ за раздаване до последни сили на терена. „Сините феи“ стегнаха защитата до краен предел и постепенно намаляха разликата, за да се стигне до крайното 71-67 за домакините.

Мерике Андерсон изигра пореден силен мач за „Дунав 8806“ и записа 20 точки, като вкара 3 тройки от 4 опита.

Доста добре се включиха новите американски попълнения Аманда Джонсън с 18 точки, 8 борби, 4 откраднати топки и Кристина Сантяго с 16 точки и 6 борби.

Всички състезателки на „Дунав 8806“, без младата Радина Кордова,  влязоха в игра и дадоха своя принос за доброто представяне в изключително полезната контрола. Капитанът Зорница Костова не игра поради вирусна инфекция.

За домакините от „Муничипал Търговище“ силно игра Джилиан Робинс, която отбеляза 16 точки.