Назад

ВАЖНО!!! Датата на контролата в Румъния е променена

ВАЖНО!!!

Датата на контролната среща между „Дунав 8806“ и „Муничипал Търговище“, Румъния се променя! Срещата ще се играе на 4.10. (четвъртък) от 18.00 часа. Промяната е наложена поради технически причини от румънска страна.

Тимът е в румънското първенство, играе и в Евролигата. През 2010 г. достигат до четвъртфинал за Еврокупата, като побеждават „МФК Ружомберок“, Словакия и „Гран Канария“, Испания. Приключват състезанието с драматична загуба от „Динамо Курск“, Русия – 75:57 и 55:76.

От 1995 година до сега „Муничипал Търговище“ имат в актива си 7 купи и 10 титли на Румъния. В състава на отбора са състезателки от: Латвия, Сърбия, САЩ, Швеция и Русия. Нивото на румънския тим е високо и контролата определено ще бъде изключително полезна за дунавки, а за феновете – интригуваща.

Град Търговище се намира на 130 км. от Русе и на 60 км. от Букурещ. Ако феновете желаят да си направят разходка и да наблюдават контролната среща на „сините феи“, могат да пътуват и да подкрепят момичетата.

Важното за отбора на „Муничипал Търговище“, Румъния е, че тимът прие поканата и тази година ще участва в Евролигата. Дунавки ще имат поредна контрола със силен тим.

 

Повече за румънките:

Уеб сайт – http://www.baskettgv.ro

Фейсбук страница – http://www.facebook.com/pages/CSM-Targoviste/282927551154