Назад

Предизвикателство пред феновете на „Дунав“

Най-важните решаващи мачове от първенството по баскетбол при жените приема зала „Дунав“ в Русе през почивните дни.

img_3941

Актуалните шампионки на България от „Дунав 8806“ излизат в своя дом в русенския квартал „Здравец“ срещу тима на „Монтана 2003“ в 1/2-финалната фаза от плейофите.

Серията вече започна в северозападния град. Там „сините феи“ отстъпиха в първите две срещи – със 70:84 и с 59:76 по-рано тази седмица.

Третият мач от серията е на 16 април, събота, в зала „Дунав“. Той започва от 18:30 ч. При успех на „сините феи“, серията продължава в неделя от 18 ч. на същото място.

Баскетболният двубой в събота бе изместен за по-късно, за да имат феновете достатъчно време на разположение да подкрепят и футболистите на „Дунав“ преди това.

„Драконите“ приемат „Банско“ в среща от 24-ия кръг на „Б“ група на 16 април на Градския стадион. Те също направиха необходимия жест, като изместиха началния час за 16:00 ч. Към момента момчетата на Веселин Великов са първи във втория ешелон и основен претендент за промоция в елита.

„Това са много важни и решаващи срещи за нас. Поради това не просто присъствието, но и участието на феновете в тях е много важно. Те са доказвали, че знаят как и могат да го направят, като неведнъж са били важният играч в победните схеми на нашите отбори на стадиона и в залата. Вярваме, че това ще се случи и сега“, споделиха от ръководствата на футболния и баскетболния клуб, носещи името на голямата европейска река.