Назад

Г. Божков: Такъв мач чакам целия полусезон да направим

„Очаквах такъв мач целия първи полусезон“. Това сподели Георги Божков след срещата на неговите възпитанички от „Дунав 8806“ с „Нефтохимик 2010“. Припомняме, че „сините феи“ надделяха над бургаския тим със 113:70 в двубоя от 14-ия кръг на женското баскетболно първенство.

„Спечелихме много важен за нас мач и то с много добра игра. Играхме по най-добрия възможен начин в нападение. Имахме и голям ден. Топката се движеше много правилно и много добре. Всички играха много дисциплинирано. Така стигнахме до тази голяма разлика, което рядко се случва между толкова равностойни и силни отбори“, сподели още Божков.

Колегата му от „Нефтохимик 2010“ Дечо Коешинов отдаде голямата разлика и на недостатъчната сработка между новите и досегашните баскетболистки на неговия отбор след зимната селекция.

„След такъв мач трудно се говори. Има и такива мачове. Виждате процентите от стрелбата на състезателките на отбора на „Дунав 8806″. Пролича и това, че имаме доста нови състезателки, които все още не са се сработили. Разликата в този мач бе безумно голяма. Не това е нивото на единия и другия отбор. В течение на първенството ще си проличи това нещо“, коментира Коешинов.