Назад

Треньорът на Люлео: „Дунав 8806“ е сериозен съперник, една стрелба или една борба могат да решат мача

Баскетболистките на „Дунав 8806“ приемат лидера в шведското първенство ББК „Люлео“ във втория си мач от груповата фаза на турнира за Еврокупата на ФИБА. Срещата е насрочена за днес, 05 ноември, от 18 ч. в „Булстрад Арена“.

blul 004

Броени часове по-рано шведките проведоха тренировка в мултифункционалната зала под ръководството на своя наставник Йенс Юлиан Тилман.

„Ние сме шампиони на Швеция през последните 2 години и този сезон отново сме убедителни лидери в първенството. Основните ни притеснения и усилия сега обаче са насочени към турнира за Еврокупата на ФИБА, в който дебютираме и сме амбицирани да представим достойно страната ни“, сподели Тилман.

blul 001

Той добави, че очаква тежък сблъсък срещу шампиона на България.

„Ще бъде труден мач. Ще ни липсват и някои от нашите основни играчи, които няма да са на разположение. „Дунав 8806“ е много добър отбор. Гледахме мача с „Истанбулския университет“ в Турция, където направиха много силен мач. Познаваме най-добре гарда Юрика Брукс, която играеше преди време в Швеция. Разбира се, ще играем за победа, но със сигурност ще ни коства много, за да я постигнем. За целта ще трябва да направим перфектен мач. Една стрелба или една борба могат да решат изхода от него“, каза още треньорът Тилман.

blul 002

Наставникът на шведския тим коментира, че като цяло групата, в която са още отборите на „Истанбулски университет“ от Турция и „Енергия“ Иваново от Русия, изглежда равностойна.

„Силите в групата са наистина изравнени. Много зависи и от това някой да има по-добър ден, да му върви повече стрелбата“, сподели още Йенс Тилман.