Назад

Победа! И пак победа … (с видео)

Както често се случва в последните срещи, русенки и техните опонентки започнаха двуостро – след игра кош за кош в самото начало, домакините се откъснаха с 10 точки – 20:10. Това обаче не отказа „Левски“ и неусетно, след серия от 0-7, гостите се върнаха в мача. В последната атака за първата четвърт игралата чудесно днес Шарел Алън проби през центъра на защитата на столичанки и вкара със сирената. Съдиите обаче прецениха, че кошът е нередовен, с което рано-рано си навлякоха гнева на публиката.

 

Срещата вървеше равностойно и през втората четвърт и макар че дунавки имаха аванс от 10 точки на почивката, крайният изход далеч не бе известен. За щастие на „сините феи“ и техните многобройни фенове, развръзката дойде в началото на третата част. Момичетата в бели екипи запазиха преднината си 3 минути, след което дръпнаха с непосилните за съперника 15, а в самия край на тези 10 минути и с 20 точки – 75:55. Шансовете на „Левски“ за нещо повече се стопиха като февруарски сняг!

Eто как Шарел Алън вдигна публиката на крака през първото полувреме.


 

В последната четвърт трябваше да станат факт две статистически подробности, след като победителят вече беше ясен, а именно – с каква разлика ще бием този път и дали ще вкараме 100-тната си точка. От второто останахме буквално на една атака, а солидният аванс от 28 точки говори красноречиво за състоянието на двата тима. Най-много точки за нашите нанизаха Джонсън (34 т. и 16 борби) и Алън (27 т.), отлично се включи и Войнова (15 т.).