Назад

Дунав 8806 отупа Монтана за 4-ти път

„Дунав 8806“ продължи победната си серия през 2012-та, печелейки като гост край река Огоста със 76:64.


Мачът бе без особено значение за първенеца в редовния сезон на НБЛ, но отбор, воден от Георги Божков трудно би играл за нещо различно от победа, дори и при ясно класиране в челото. А и както знаете има една приказка: „Бий, за да те уважават!“ В групата за мача се завърна Александра Кънчева, но без да играе. На мястото на възстановяващата се Теодора Ангелова бе Инес Расимова. Зала „Младост“ се изпълни почти до краен предел в очакване на интересно дерби.

 През първата си половина мачът бе равностоен, макар че дунавки на няколко пъти повеждаха уверено. „Монтана“ обаче все намираха път към коша и изравняваха. На почивката водихме с 38:36, а Шарел Алън бе най-резултатна за носителките на „Купа Оргахим“ с 11 точки. Ей Джей през тези 20 минути отстъпи леко от обичайното си високо равнище, за да избухне в третата и четвъртата четвърти. Срещата бе решена в първите минути след почивката, когато „Дунав 8806“ буквално като ураган помете домакините с 24:9 и 10 минути преди финалната сирена разликата в полза на „сините феи“ набъбна до 17 точки.

В последната четвърт мачът се доигра, а „Монтана“ успя да намали пасива си с 5 точки за крайното 64:76. Виж статистика Внимателното вглеждане в статистиката показва, че един от ключовите фактори за успеха ни е било опазването на Наталия Топалова, завършила със скромните 7 точки и едва 2 борби. За дунавки най-много точки отбелязаха Ейдриен Джонсън – 22 и 10 борби, Шарел Алън – 21 т. и Зори Костова – 15 т.